Биткойнът успя да се възстанови до цена от 15 хиляди долара за

...
 Биткойнът успя да се възстанови до цена от 15 хиляди долара за
Коментари Харесай

След нов спад биткойнът се възстанови до цена от 15 хил. долара

 Биткойнът съумя да се възвърне до цена от 15 хиляди $ за брой, откакто ден по-рано поевтиня мощно, загубвайки към 1000 $ от цената си, оповестява Bloomberg. Виртуалната валута бързо поевтиня, откакто Южна Корея разгласи, че ще предприеме спомагателни ограничения за контролиране на спекулациите при търговия с криптовалути.
Най-голямата по пазарна капитализация криптовалута в света нарастна с съвсем 8% до 15 032 $ по време на търговията в Хонконг през нощта българско време. Биткойнът се намали с към 23% от рекордните 19 511 $, които доближи на 18 декември, когато CME Group пусна търговия с фючърси върху валутата. Въпреки че това се смяташе за още една опция за вложителите, в действителност размерите остават лимитирани. 

 

Южнокорейското държавно управление все по-често повдига тематиката за спекулативния балон към криптовалутата, която е поскъпнала с към 1500% за година, а търсенето в страната е едно от най-големите в международен мащаб. Освен това цената на биткойна там е с към 20% по-висока по отношение на останалите пазари.

В същото време министърът на информацията на Венецуела Хорке Родригес разгласи в четвъртък, че е въпрос на дни да бъде пусната локалната криптовалута петро.  Според Родригес петро ще оказа помощ на страната да се оправи с дипломатическата изолираност.

Венуцуелската виртуална валута ще бъде обезпечена с 5 милиарда барела нефт, като този нефт ще може да поддържа финансови принадлежности на стойност 267 милиарда $, се споделя в изказване на Министерство на петрола на страната, цитирано от Bloomberg . 

Още по тематиката четете тук. 
По публикацията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов
Виж всички публикации от Магдалена Иванова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР